Leela писал(а):неа, шакшука - томаты и зелень... там яиц нет... насколько я знаю...
здесь вообще не встречала, что б делали омлет... из яиц чаще всего готовят или яичницу глазунью или тажин... ну еще вареные яйца часто подают к салатам или в салате...


есть яйца (хотя наверняка вариантов приготовления масса). Мой МЧ делает с яйцами, и вот, далеко ходить не стала, взяла также первый попавшийся рецепт c сети:
This recipe for Chakchouka (Tunisian Cooked Vegetables with Eggs)
Ingredients:
1/2 cup olive oil
2 onions, chopped
2 green capsicum, diced
2 red chilli peppers, seeded and diced, optional
4 large tomatoes, chopped
3 medium potatoes, peeled and cut into chunks
1 1/2 cup water
sea salt and freshly ground pepper to taste
4 eggs
Directions:
Heat oil in a skillet on medium heat. Add onions, capsicum, red chillies, tomatoes and potatoes. Mix vegetables in olive oil. Add water, salt and pepper. Cover and simmer on low heat for 25 to 30 minutes.
Break 4 eggs into the pan; spaced so that they do not touch each other. Cover and continue to simmer 4 to 5 minutes, until eggs are cooked.
Remove pan from stove. Serve accompanied with crusty French bread. This dish is good for lunch or as a side dish with dinner.
Ouhibbou TOUNIS min kolli kalbi ....